Welkom bij de afdeling
Compliance van de
Semcoglas Group

We benadrukken transparantie, integriteit en duurzaamheid in al onze zakelijke praktijken. Daarom hebben we in ons bedrijf een nalevingsstructuur opgezet om de principes van ethisch, wettig en wettelijk conform gedrag te waarborgen.

 

We bieden onze zakelijke partners (leveranciers, klanten, enz.) de mogelijkheid om mogelijke schendingen van de nalevingsrichtlijnen aan ons te melden via onze Compliance afdeling, in het bijzonder met betrekking tot mensenrechten- of milieurisico's of schendingen van verplichtingen onder de Supply Chain Due Diligence wet (Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz, LkSG).

 

Hoe je wordt beschermd door onze afdeling Compliance:

  • · Alle gemelde informatie wordt vertrouwelijk behandeld door onze compliance afdeling om de identiteit van de klokkenluider te beschermen.
  • · Ons platform zorgt voor een veilige overdracht van meldingen en beschermt tegen ongeautoriseerde toegang.
  • · We streven ernaar om alle meldingen op de juiste manier te beoordelen en je van passende feedback te voorzien.

 

Welke problemen kun je melden?

 

In overeenstemming met de wet op de zorgvuldigheidseisen voor de toeleveringsketen (Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz, LkSG) kun je schendingen in verband met mensenrechten of milieurisico's of schendingen melden. Dit omvat bijvoorbeeld bescherming tegen kinderarbeid, het recht op een eerlijk loon en milieubescherming in overeenstemming met § 2 LkSG.

 

Als je melding niet binnen het bereik van de HinSchG of de LkSG valt en daarom een andere contactpersoon verantwoordelijk is voor je zaak, ontvang je een vertrouwelijk antwoord.

 

Externe meldpunten:

 

Het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (BAFA) is ook verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van de LkSG. Meer informatie is te vinden op de website van het BAFA (https://www.bafa.de/).

 

Onze contactpersoon:

 

Compliance afdeling

Mevr. Meike Fengler

whistleblower@semcoglas.de

0172 4560806

 

Mensenrechten of milieurisico's/schendingen

De wet op de zorgvuldigheid van de toeleveringsketen (Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz, LkSG) regelt de verantwoordelijkheid van bedrijven voor de naleving van mensenrechten in wereldwijde toeleveringsketens. Dit omvat bijvoorbeeld bescherming tegen kinderarbeid, het recht op een eerlijk loon en milieubescherming. Als je aanwijzingen en/of informatie hebt over mogelijke schendingen van deze regels, kun je dat hier melden.

U kunt de procedureregels volgens § 8 van de wet op de zorgvuldigheidseisen voor de toeleveringsketen (Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz, LkSG) hier openen.

1.To which company is the report issued? | À quelle entreprise le rapport est-il destiné ? | ¿A qué empresa va dirigido el informe? | Aan welk bedrijf is het rapport uitgegeven? | Для какой компании выпущен отчет?

Semco Logos
Semcoglas Holding GmbH

Langebrügger Str. 10
26655 Westerstede

Tel.: 04488 / 840-0
Fax: 04488 / 840-401
Mail: info@semcoglas.com
© 2023 Semcoglas Holding GmbH - All rights reserved